W jego skład wchodzi:
– woda kokosowa
– sok jabłkowy naturalny tłoczony
– liście szpinaku
– mango
– banan
Poznajcie szczegółowo jego wartości odżywcze:
Mango : nazywane jest owocem młodości. To źródło witamin i składników mineralnych, szczególnie tych o właściwościach przeciwutleniających.
Woda kokosowa: bogata jest w niezbędne dla organizmu składniki, takie jak magnez, potas, wapń, fosfor oraz witaminy B1, B2, B3, B5, B6 i C, a poziom elektrolitów jest w niej niemal identyczny jak w osoczu ludzkiej krwi.
Liście szpinaku: mają właściwości antynowotworowe i chronią przed miażdżycą. Szpinak bogaty jest w beta-karoten, witaminę C, luteinę, potas, żelazo i kwas foliowy.
Banany: są przede wszystkim skarbnicą potasu, dlatego powinny po nie sięgać osoby zmagające się z nadciśnieniem.
Mętne soki jabłkowe: zapobiegają nowotworom i starzeniu się oraz wspomagają ogólną odporność organizmu. Żaden klarowny sok nie ma takich właściwości. Jabłka, dzięki zawartości licznych biologicznie czynnych związków, wykazują wysoką aktywność przeciwnowotworową, przeciwutleniającą i obniżają w organizmie poziom cholesterolu.
Red.
Zdjęcia: DAMOSFERA