Więcej...

    Danie z grzybami

    Sezon na grzyby trwa, dlatego wykorzystujemy je do róźnych dań. Polecamy przepis na polędwiczki z grzybami.

    Dlaczego warto jeść grzyby:

    – Zawierają witaminy z grupy B (niezbędne do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego). A np. kurki i rydze to bogactwo witaminy A.

    – Nazywa się je „leśnym mięsem” – 100 g świeżych grzybów odpowiada pod względem zawartości białka 50 g mięsa.

    – Zawierają beta-glukan – bioaktywną substancję immunostymulującą o udowodnionym działaniu antynowotworowym.

    Polędwiczki z grzybami:

    Na jednej patelni dusimy grzyby z cebulką, czosnkiem i papryczką chili oraz solą.

    Na drugiej – polędwiczki wieprzowe pokrojone w plastry.

    Jak produkty na dwóch patelniach będą gotowe, łączymy je ze sobą:  grzyby z polędwiczkami.

    Najlepiej smakują z ziemniakami.

    Przepis/zdjecia: Kasia Krauss




    ZOSTAW ODPOWIEDŹ

    Proszę wpisać swój komentarz!

    Akceptuję Politykę prywatności / RODO i Regulamin serwisu

    Proszę podać swoje imię tutaj



    Inne w kategorii

    PARTNERZY