Więcej...

    Jesienią jemy rozgrzewającą zupę z kukurydzy

    Kukurydza: swój kolor zawdzięcza występowaniu karotenoidów: luteiny i zeaksantyny. Obecność tych naturalnych barwników wpływa korzystnie na siatkówkę oka i zachowanie dobrego wzroku. Korzystnie wpływa na pracę jelit oraz oczyszczanie organizmu ze szkodliwych substancji. Polecamy jesienią jeść zupę z kukurydzy, która nie tylko rozgrzewa, ale dostarcza wielu składników odżywczych.

    Zupa z kukurydzy

    Na dwa talerze zupy:

    SKŁADNIKI

    – 2 szklanku kukurydzy (może być z puszki).

    – 1/2 cebuli.

    – 2 ząbki czosnku.

    – 1/3 łyżeczki cynamonu.

    – 3 cm kawałek papryczki chili.

    – 0,5 litra wody lub wywaru jarzynowego.

    – 60 g serka kanapkowego typu Twój Smak.

    WYKONANIE

    Pokrojoną w kosteczki cebulę smażyć na małym ogniu przez około 3 minuty pod koniec dodać czosnek.

    Następnie dodać kukurydzę i smażyć przez kilka minut.

    Dodać cynamon, paparyczkę chili i sól.

    Całość smażyć przez 3 minuty, po upływie tego czasu wlać wodę lub wywar i zagotować.

    Gotujemy przez 10 minut, dodając serek i na koniec całość blenderujemy.

    Zupę dekorujemy natką!

    SMACZNEGO!

    ZOSTAW ODPOWIEDŹ

    Proszę wpisać swój komentarz!

    Akceptuję Politykę prywatności / RODO i Regulamin serwisu

    Proszę podać swoje imię tutaj



    Inne w kategorii

    PARTNERZY