Zupa z kukurydzy
Na dwa talerze zupy:
SKŁADNIKI
– 2 szklanku kukurydzy (może być z puszki).
– 1/2 cebuli.
– 2 ząbki czosnku.
– 1/3 łyżeczki cynamonu.
– 3 cm kawałek papryczki chili.
– 0,5 litra wody lub wywaru jarzynowego.
– 60 g serka kanapkowego typu Twój Smak.
WYKONANIE
Pokrojoną w kosteczki cebulę smażyć na małym ogniu przez około 3 minuty pod koniec dodać czosnek.
Następnie dodać kukurydzę i smażyć przez kilka minut.
Dodać cynamon, paparyczkę chili i sól.
Całość smażyć przez 3 minuty, po upływie tego czasu wlać wodę lub wywar i zagotować.
Gotujemy przez 10 minut, dodając serek i na koniec całość blenderujemy.
Zupę dekorujemy natką!
SMACZNEGO!