Więcej...

    Klopsy z rydzami

    Przepis na klopsy z rydzami: Mięso mieszane (wieprzowo - wołowe) mieszam z jajkiem, cebulą drobno pokrojoną, czosnkiem, odrobiną papryczki chilli, solą, natką pietruszki.

     

    Przygotowanie:

    Mięso mieszane (wieprzowo – wołowe) mieszam z jajkiem, cebulą drobno pokrojoną, czosnkiem, odrobiną papryczki chilli, solą, natką pietruszki.

    Po dokładnym  wymieszaniu, formuję niewielkie kulki, które następnie wrzucam na gorącą wodę, lekko osoloną z odrobiną oleju. Gdy wypłyną wyjmuję je z wody.

    W tym czasie na patelni robię sos beszamelowy (trochę mąki z masłem, ale tak, by nie było za gęsto, trochę mleka, rosół, sól, pieprz –  sos nie może być za gęsty), do którego przekładam ugotowane klopsy i chwilę jeszcze duszę.

    Na drugiej patelni duszę na maśle pokroje rydze, do których dodaje świeże pomidory pokrojone w kostkę, odrobinę oregano, trochę czosnku, sól i pieprz.

    Następnie, podaję wszystko razem, pyszne!

    przepis/zdjęcia: Kasia Krauss






    ZOSTAW ODPOWIEDŹ

    Proszę wpisać swój komentarz!

    Akceptuję Politykę prywatności / RODO i Regulamin serwisu

    Proszę podać swoje imię tutaj



    Inne w kategorii

    PARTNERZY