Więcej...

    Kotleciki jagnięce na szybki obiad

    Kotleciki jagnięce można kupić zawsze pod Halą Mirowską...

    Kotleciki jagnięce

    Marynuję je w świeżym rozmarynie, czosnku i czosnku.

    Wrzucam na patelnię grillową i obsmażam z obu stron, gdy się obsmażą, podlewam lekko zimną wodą i chwilę duszę.

    W tym czasie przygotowuję puree z kartofli i dyni.

    Najpierw gotuję pokrojone kartofle, potem dodaję pokroją dynię i gotują się razem.

    Po czym odcedzam, dodaję masło, pieprz i tłukę.

    Puree wychodzi w pięknym lekko pomarańczowym kolorze, a w smaku jest niezwykle delikatne i aksamitne.

    Podaję razem z pomidorkami koktajlowymi.

    tekst/zdjęcia: Kasia Krauss

    ZOSTAW ODPOWIEDŹ

    Proszę wpisać swój komentarz!

    Akceptuję Politykę prywatności / RODO i Regulamin serwisu

    Proszę podać swoje imię tutaj



    Inne w kategorii

    PARTNERZY