Więcej...

    Leczo

    Leczo robię na różne sposoby: najczęściej warzywne, ale ostatnio postanowiłam zrobić je w wersji mięsnej.

    Na oleju

    Kupiłam podudzia kurczaka, które poddusiłam na oleju (zawsze używam oleju rzepakowego, tłoczonego na zimno, z niewielkiej tłoczarni), następnie dodaję młode małe ziemniaczki, które były tak małe, że nie wymagały krojenia, następnie obowiązkowo czosnek (w całości), czerwoną paprykę, papryczkę chilli, cebulę, kabaczka, cukinię, a na koniec dokładam pomidory.

    Do smaku solę i przyprawiam grubo mielonym pieprzem (pamiętać należy, że papryczka chilli i pieprz czarny mają zupełnie inny charakter  i nadają innego smaku potrawom, więc spokojnie można obie te przyprawy dodawać), oczywiście odrobina ziół – korzystam głównie za świeżych – akurat tych, które mam pod ręką lub tych, co mi w danym momencie pasują.

    Idealnie

    Kurczak idealnie przeszedł aromatem warzyw, był miękki, soczysty, zaś całe danie niezwykle pożywne.

    Smacznego 🙂

    Kasia Krauss

    ZOSTAW ODPOWIEDŹ

    Proszę wpisać swój komentarz!

    Akceptuję Politykę prywatności / RODO i Regulamin serwisu

    Proszę podać swoje imię tutaj



    Inne w kategorii

    PARTNERZY