Więcej...

    Lubimy kurki tylko za ich smak?

    Sezon na kurki właśnie się rozpoczął. Kochamy je nie tylko za ich  lekko korzenny, pieprzny smak, ale za to, że są zdrowe. Kurki składają się niemal w 90% z wody, więc są niskokaloryczne (reszta ich zawartości to białka, węglowodany oraz tłuszcze).

    Kurki

    – Są idealne dla wegetarian, bo zawierają aminokwasy egzogenne, czyli takie, których człowiek nie jest w stanie wytworzyć sam.

    – Zawierają witaminy z grupy B i witaminę D.

    – Składniki mineralne: żelazo, potas, cynk, miedz, mangan

    Przepis na danie z kurkami Kasi Krauss:

    Makaron gotuję prawie aldente, a w tym czasie na patelni podsmażam na oliwie czosnek z papryczką chilli, następnie dorzucam kurki.

    Gdy makaron jest już prawie aldente przerzucam go na patelnię do tych składników, które już są, dorzucam pomidorki koktajlowe pokrojone na pół i solę wedle uznania.

    Aha… na sam koniec ścieram trochę trufli.

    Smacznego!






    ZOSTAW ODPOWIEDŹ

    Proszę wpisać swój komentarz!

    Akceptuję Politykę prywatności / RODO i Regulamin serwisu

    Proszę podać swoje imię tutaj



    Inne w kategorii

    PARTNERZY