Więcej...

    Proste danie, które uwodzi aromatem – kurczak w liściach laurowych

    Daleka przyjaciółka zaprosiła mnie na kolację. Podała proste danie, które uwodzi aromatami. Stwierdziłam, że jest to fajna potrawa do pracy – prosta i pyszna. Zrobiłam ją dla siebie i kilku koleżanek.

     

    SKŁADNIKI

    Pałki kurze, sól, pieprz, suszona włoszczyzna, olej rzepakowy, cebula pokrojona w talarki, listki laurowe. W przypadku liści – trzeba zdać się na swój smak – osobiście je uwielbiam, dlatego na 12 pałek kurzych dałam ich około 20, ale jedni dają mniej, inni więcej.

    WYKONANIE

    Wrzucam wszystko do naczynia żaroodpornego, dorzucam dużo ziemniaków, według mnie najlepsze są małe, typu francuskiego, nie trzeba ich obierać, kroić i nie rozpadają się.

    Wszystko piekę w piekarniku, bez żadnego przykrycia, mieszam kilka razy i dwa razy podlewam potrawę wodą.

    Piekarnik ustawiam na 180 stopni na około 1,5 godziny.

    SMACZNEGO!

    foto/przepis: Kasia Krauss

    ZOSTAW ODPOWIEDŹ

    Proszę wpisać swój komentarz!

    Akceptuję Politykę prywatności / RODO i Regulamin serwisu

    Proszę podać swoje imię tutaj



    Inne w kategorii

    PARTNERZY