Więcej...

    Przepis na prosty obiad

    Nie wiesz co zrobić na obiad? Już podpowiadamy... będzie szybko i niezwykle smacznie! Pomysł i wykonanie Kasia Krauss.

    Przepis

    Zawsze w zamrażalniku mam pomrożone różne mięsa pokrojone na różne sposoby – w kawałki steków, w cienkie kawałki, w kostkę i inne.

    Wróciliśmy z Barcelony z przedłużonego weekendu, więc nie byłam na moim ukochanym bazarze pod Halą Mirowską. Głód był okrutny, więc trzeba było naprędce wymyślić jakiś obiad.

    Z czeluści zamrażalnika wyjęłam cielęcinę, z lodówki brukselkę i świeżego ogórka. Dwa plastry cielęciny lekko rozbiłam, na patelni rozgrzałam masło klarowane, dodałam zielone curry, wrzuciłam cielęcinę, dodałam trochę soli i pieprzu.

    W tym czasie gotowała się już brukselka, zaś na patelni obok robiłam bułkę tartą na maśle. Skroiłam świeżego ogórka w plastry, dodałam trochę cebuli, pieprz i sól.

    Gdy cielęcina się obsmażyła z obu stron podlałam ją białym winem i chwilę dusiłam.

    Obiad szybki i niezwykle smaczny.

    Przepis/zdjęcia: Kasia Krauss

    ZOSTAW ODPOWIEDŹ

    Proszę wpisać swój komentarz!

    Akceptuję Politykę prywatności / RODO i Regulamin serwisu

    Proszę podać swoje imię tutaj



    Inne w kategorii

    PARTNERZY