Więcej...

    Pstrąg faszerowany serem i ziołami

    Lato to niewątpliwie czas, kiedy w kuchni panują ryby i owoce morza. Warto jednak poznać możliwości kulinarne nie tylko odmian słonowodnych, ale i słodkowodnych. Apetycznym i prostym w przygotowaniu sposobem na obiad jest zapiekany pstrąg z sycącym nadzieniem serowo-ziołowym.

    Pstrąg faszerowany serem i ziołami

    Składniki:

    • 4 pstrągi świeże patroszone
    • 150 g sera Podlaskiego MSM Mońki
    • 3 ząbki czosnku
    • 50 g masła
    • 3 łyżki świeżych posiekanych ziół (rozmaryn, szałwia, melisa, tymianek, natka pietruszki)
    • sól, pieprz i płatki chili do smaku
    • olej rzepakowy

    Wykonanie:

    Pstrągi umyć i osuszyć. Doprawić solą i pieprzem a następnie odstawić na 2-3 godziny do lodówki. Ser pokroić w paseczki, dodać posiekany czosnek i zioła, posiekane masło oraz płatki chili do smaku. Wszystko wymieszać. Powstałym farszem wypełnić pstrągi. Następnie natłuścić olejem i upiec w rozgrzanym do 180oC piekarniku na złoty kolor (około 25-30 minut).

    Smacznego!

    ZOSTAW ODPOWIEDŹ

    Proszę wpisać swój komentarz!

    Akceptuję Politykę prywatności / RODO i Regulamin serwisu

    Proszę podać swoje imię tutaj



    Inne w kategorii

    PARTNERZY