Więcej...

    Rozgrzewający zimowy obiad

    Nie masz pomysłu na rozgrzewający, syty zimowy obiad?Kilka niedziel temu, a dokładnie w święto Trzech Króli, pogoda była piękna – mroźno, ale świeciło słońce i aż się prosiło, by udać się na spacer. Poszliśmy nad Wisłę, następnie Bulwarami w stronę Starówki i z powrotem do domu. Mroźne powietrze wzmogło w nas apetyt, to dobrze, bo  w domu czekał już kapuśniak, który spałaszowaliśmy w ekspresowym tempie.

    Nie masz pomysłu na rozgrzewający, syty zimowy obiad?

    Kilka niedziel temu, a dokładnie w święto Trzech Króli, pogoda była piękna – mroźno, ale świeciło słońce i aż się prosiło, by udać się na spacer. Poszliśmy nad Wisłę, następnie Bulwarami w stronę Starówki i z powrotem do domu. Mroźne powietrze wzmogło w nas apetyt, to dobrze, bo  w domu czekał już kapuśniak, który spałaszowaliśmy w ekspresowym tempie.

    Kapuśniak ugotowałam na wędzonce, na kurze, na włoszczyźnie, następnie dodałam pokrojona kiszoną kapustę, trochę papryki wędzonej słodkiej i ostrej.

    Na drugie były steki z polędwicy wołowej, duszone warzywa i garść świeżych pomidorków koktajlowych.

    Obiad był pyszny, rozgrzewający, syty.

    A jakie są Wasze pomysły na zimowe obiady?

    tekst/zdjęcia: Kasia Krauss

    ZOSTAW ODPOWIEDŹ

    Proszę wpisać swój komentarz!

    Akceptuję Politykę prywatności / RODO i Regulamin serwisu

    Proszę podać swoje imię tutaj



    Inne w kategorii

    PARTNERZY