Więcej...

    Sałatka z bobem – przepisy z cyklu zielono mi

    Kasia bób uwielbia i właściwie mogłaby go jeść przez cały rok. Pewnie dlatego, że ten strączek jest doskonałym źródłem białka (ok. 20 proc.) i nie zawiera tłuszczu!

    Sałatka z bobem

    – Jem go zaraz po ugotowaniu, ale i również robię z niego różne dania, np. zupy czy sałatki – mówi.

    Przepis Kasi na sałatkę z bobem.

    SKŁADNIKI

    – bób,

    – dziki ryż trójkolorowy,

    – pomidorki koktajlowe,

    – siekana zielona pietruszka,

    – czerwona cebulka drobno pokrojona,

    – odrobina czosnku,

    – oliwa z pestek winogron,

    – sól i grubo mielony pieprz.

    Na koniec wystarczy wymieszać wszystko i… niebo w gębie!

    Przepis/zdjęcia: Katarzyna Krauss





    ZOSTAW ODPOWIEDŹ

    Proszę wpisać swój komentarz!

    Akceptuję Politykę prywatności / RODO i Regulamin serwisu

    Proszę podać swoje imię tutaj



    Inne w kategorii

    PARTNERZY