Więcej...

    Sorbet szampański

    Lubiecie sorbety? Oto przepis na sorbet szampański. Wyśmienicie smakuje i smacznie jest przywitać z nim Nowy Rok!

    Sorbet szampański

    SKŁADNIKI

    – 400 g brzoskwiń w słodkiej zalewie
    – 250 ml szampana
    – 70 g cukru pudru

    WYKONANIE

    Brzoskwinie zalej szampanem i wstaw do zamrażarki na całą noc. Następnego dnia zamrożone brzoskwinie wyjmij 10 minut przed rozpoczęciem pracy. Pokrój całość w grubą kostkę. Wrzuć do blendera kielichowego razem z cukrem pudrem. Zblenduj na gładką masę. Podawaj bezpośrednio po zblendowaniu.

    Przepis pochodzi z książki pt. Ciastecznik – przepisy na sezonowe ciastka i desery autor: Daniel Coceancig, wyd. Laurum

    ZOSTAW ODPOWIEDŹ

    Proszę wpisać swój komentarz!

    Akceptuję Politykę prywatności / RODO i Regulamin serwisu

    Proszę podać swoje imię tutaj



    Inne w kategorii

    PARTNERZY