PRZEPIS NA PYSZNĄ I ZDROWĄ SAŁATKĘ
SKŁADNIKI
2 papryki, 1/2 czerwonej cebuli, 1 szklanka kaszy jęczmiennej, pęczek świeżej pietruszki.
SKŁADNIKI NA SOS
Łyżeczka naturalnego miodu łyżeczka octu jabłkowego, łyżka musztardy (można podwoić).
PRZYGOTOWANIE
Kasza – szklankę kaszy należy wypłukać na sicie. Zagotować 2 szklanki osolonej wody, dodać do niej kaszę i gotować na małym ogniu pod przykryciem do całkowitego wchłonięcia płynu ok. 20 minut.
Nie mieszać w tym czasie.
Po wchłonięciu wody można zostawić kaszę przez chwilę na gazie, aby się lekko wyprażyła.
Pozostałe składniki pokroić w drobną kostkę, natkę posiekać i wymieszać.
Na koniec dodać sos.
Sałatka idealna do różnego rodzaju mięsa, ale równie smaczna też solo.
Smacznego!
Redakcja Damosfery