Więcej...

    Wiosenne kanapki z kiełkami groszku, kaparami i pasztetem

    Codzienne kanapki wcale nie muszą być nudne i wystarczy odnaleźć nowe, ciekawe połączenia smakowe, by zwykłą kromkę w kilka chwil zmienić w apetyczny kęs.

     

    Wiosenne kanapki z kiełkami groszku, kaparami i pasztetem

    Składniki:

    • bagietka razowa
    • słoiczek pasztetu z kaczką (np. Pasztet Dworski z kaczką Profi)
    • 4 owoce marynowanych kaparów
    • mix sałat
    • ½ awokado
    • ¼ żółtej papryki
    • 1 łyżka oliwy z oliwek

    Przygotowanie:

    Bagietkę pokroić i włożyć do tostera na ok. 1 minutę. Kapary, awokado i paprykę pokroić. Po wyjęciu z tostera bagietkę posmarować pasztetem. Na wierzchu ułożyć kawałki kaparów, żółtej papryki i kiełki groszku. Obok wyłożyć mix sałat oraz plastry awokado. Sałatę delikatnie skropić oliwą z oliwek.

    Smacznego!

    Przepis marki Profi

    www.profi.pl

    ZOSTAW ODPOWIEDŹ

    Proszę wpisać swój komentarz!

    Akceptuję Politykę prywatności / RODO i Regulamin serwisu

    Proszę podać swoje imię tutaj



    Inne w kategorii

    PARTNERZY