Więcej...

    Wywar drobiowy

    Wywary można zamrozić w mniejszych pojemnikach i wykorzystywać do wszelkiego rodzaju zup.

    Wywar drobiowy

    Marzył mi się wywar drobiowy, który będę mogła zamrozić i wykorzystywać do różnych zup.

    Kupiłam 3 kg korpusów kurzych, włoszczyznę, cebule, seler naciowy, świeży tymianek.

    Na oliwę z winogron wrzuciłam połówki 3 cebul w łupinach i korpusy kurczaków, i obsmażałam do aż mięso przestało być surowe, zaś cebule zbrązowały.

    Następnie wlałam 5 litrów wody, dodałam świeże listki laurowe, ziele angielskie, czarny pieprz w ziarnach. Gotowałam ok. 2 godzin, następnie dodałam włoszczyznę, seler naciowy, świeży tymianek.

    Dolałam wody, bo część zdążyła wyparować, a przecież wywaru ma być 5 litrów. I gotowałam jeszcze kolejne 3 godziny.

    Jak wywar przestygnie powinno się go schować do lodówki i schłodzić, tak by móc zdjąć z wierzchu warstwę tłuszczu.

    Ja jednak lubię ten tłuszcz i ja go zostawiłam i w takie postaci zamroziłam. Już pierwszą część użyłam do zupy, rewelacja!, Wywar palce lizać, ten seler naciowy i świeży tymianek dały tak niezwyłego aromatu, że aż sama jest w szoku.








    ZOSTAW ODPOWIEDŹ

    Proszę wpisać swój komentarz!

    Akceptuję Politykę prywatności / RODO i Regulamin serwisu

    Proszę podać swoje imię tutaj



    Inne w kategorii

    PARTNERZY