Więcej...

    Zupa dyniowo-jabłkowa. Warto polubić dynię!

    Dynia zostaje z nami w kuchni przez całą jesień! Jest zdrowa i bardzo smaczna. Jest  jednym z najlepszych pokarmów dla skóry. Ma witaminy: A, C i E, które skutecznie walczą ze zmarszczkami,  regulują wytwarzanie łoju w skórze i dbają o młody wygląd skóry. Warto polubić dynię! Dziś proponujemy pyszną zupę z dynią w roli głównej.

    Zupa dyniowo-jabłkowa

    Składniki

    • 1 mała dynia
    • 2 kwaśne jabłka
    • 2 łyżeczki masła
    • Garść płatków migdałowych
    • 1 cebula
    • Sól, pieprz, kardamon, papryka
    • Natka, łyżeczka śmietany – do dekoracji zupy

    Wykonanie

    Dynię, jabłka i cebulę kroimy w drobne cząstki i wrzucamy do garnka z rozpuszczonym masłem i wodą ok. pół litra. Czekamy aż warzywa zrobią się miękkie. Następnie całość blenderujemy i dodajemy przyprawy. Na koniec  zupę można udekorować płatkami migdałowymi, natką i śmietaną.

    Smacznego!

    ZOSTAW ODPOWIEDŹ

    Proszę wpisać swój komentarz!

    Akceptuję Politykę prywatności / RODO i Regulamin serwisu

    Proszę podać swoje imię tutaj



    Inne w kategorii

    PARTNERZY