Więcej...

    Zupa z soczewicą

    Soczewica jest jednym z najstarszych produktów żywnościowych znanych człowiekowi i jednym z najbardziej odżywczych.

    Zupa z soczewicą

    – Korzystnie wpływa na pracę układu trawiennego.

    – Zapobiega chorobom serca.

    – Zawiera mnóstwo pełnowartościowego białka.

    Zupa z soczewicą:

    Jednego batata i cebulę kroimy drobną i wrzucamy na gorący olej do garnka.

    Następnie dorzucamy drobno posiekany czosnek (ze trzy ząbki) i papryczkę chili (jak lubimy ostre lub bardzo ostre to dodajemy więcej papryczek).

    Następnie dorzucamy przepłukaną soczewicą (ok. 1/3 szklanki), jedną pierś kurczaka drobno posiekaną.

    Jak się podduszą zalewamy wywarem (może być i warzywny i drobiowy), ok. 1 l.

    Dodajemy słodką paprykę, kurkumę, pietruszkę, oregano no i sól.

    Jak zupa jest gotowa dodajemy śmietanę.

    Zupa absolutnie pyszna, dobra na jesień, ja ją jem na obiad i na śniadanie

    Przepis z Kwestii smaku – sprawdziła w swojej kuchni Kasia Krauss.

    Zdjęcia: Kasia Krauss

    ZOSTAW ODPOWIEDŹ

    Proszę wpisać swój komentarz!

    Akceptuję Politykę prywatności / RODO i Regulamin serwisu

    Proszę podać swoje imię tutaj



    Inne w kategorii

    PARTNERZY