Więcej...

    Bezglutenowe naleśniki

    Bóle głowy, problemy trawienne, biegunki na zmianę z zaparciami, ogólne, złe samopoczucie, senność, zmienne nastroje, objawy agresji i problemy z układem nerwowym powinny ustąpić po wyeliminowaniu glutenu z diety. Podajemy przepis na pyszne bezglutenowe naleśniki.

     

    Składniki

    – ćwierć szklanki mąki ryżowej i kukurydzianej,

    – pół szklanki mąki z tapioki,

    – szklanka mleka,

    – 1 jajko,

    – ćwierć szklanki oleju,

    – w zależności od potrzeb cukier waniliowy – my dajemy 3 łyżki,

    – 1 łyżka brązowego cukru,

    – szczypta soli.

    Wykonanie

    Łączymy mleko, olej i jaja, potem wsypujemy cukry i sól – całość mieszamy.

    W osobnym naczyniu łączymy mąki i łączymy z masą.

    Ciasto ma być gładkie, o konsystencji nieco rzadszej niż zrobione ze zwykłej, pszennej mąki.

    Na rozgrzaną patelnię wlewamy część ciasta, obracamy z każdej strony i gotowe!

    Można je podawać z owocami lub cukrem pudrem. My łączymy je z lekko kwaśną konfiturą z rokitnika.

    Smacznego!

    Autor: Redakcja Damosfery.

    ZOSTAW ODPOWIEDŹ

    Proszę wpisać swój komentarz!

    Akceptuję Politykę prywatności / RODO i Regulamin serwisu

    Proszę podać swoje imię tutaj



    Inne w kategorii

    PARTNERZY