Więcej...

    Ciastka z czerwonej fasoli i bananów

    Ciastka z fasoli i bananów są świetną propozycją  dla tych, którzy dbają o wagę i lubią eksperymentować ze słodyczami, szukając nowych smaków i zdrowych słodyczy.

    Ciastka z czerwonej fasoli i bananów

    Fasola to znakomite warzywo dla kobiet! Zawiera żelazo i kwas foliowy. Neutralizuje nadmiar kwasów w organizmie i ma korzystny wpływ na pracę płuc i wątroby. Pomysłów na dania z fasolką jest mnóstwo, my ostatnio rozsmakowałyśmy się w przysmakach z fasoli i równie zdrowych bananów (mnóstwo potasu i witamin B). Wykonanie tego przysmaku jest bajecznie proste. Przekonajcie się sami:

    SKŁADNIKI

    Fasola czerwona – 3 szklanki

    Masło – 2 łyżki

    Syrop klonowy lub daktylowy – 4 łyżki

    Kakao – 6 łyżek

    Soda oczyszczona – 1, 5 łyżeczki

    Banany – 2 sztuki

    Proszek do pieczenia – 0.5 łyżeczki

    Kakao/płatki owsiane do posypania ciasta

    WYKONANIE

    Fasolę moczymy na noc, a następnie gotujemy do miękkości. Przekładamy do miski, w której łączymy ją z pozostałymi składnikami. Wszystko razem blenderujemy! Zmiksowaną masę formujemy w kształty, które nam pasują i wsadzamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Pieczemy przez 60 minut. Po wyjęciu z pieca i ostygnięciu można ozdobić ciasteczka np. kakaem lub płatkami owsianymi.

    Dajcie znać jak wam wyszło i czy smakowało.

    autor: redakcja Damosfery

    2 KOMENTARZE

    1. 60 minut to chyba trochę za długo. W każdym razie mi nie wyszły:( Wydaje mi się, że ktoś kto pisał przepis nie upiekł tych ciastek

    2. Niestety artykuł pisany był bardzo dawno i nie mamy kontaktu z autorem tego przepisu, może mieć Pani rację 🙁

    ZOSTAW ODPOWIEDŹ

    Proszę wpisać swój komentarz!

    Akceptuję Politykę prywatności / RODO i Regulamin serwisu

    Proszę podać swoje imię tutaj



    Inne w kategorii

    PARTNERZY