Przepis na obiad poleca Kasia Krauss:
Do fasolki zrobiłam ulubione przez wszystkich kotlety mielone, które podałam właśnie z fasolką szparagową i pomidorkami koktajlowymi (które jak chyba widzicie bardzo lubię, bo wykorzystuję je w większości swoich dań).
Do kotletów użyłam mięsa wieprzowego z łopatki, wymieszałam je z odrobiną namoczonej bułki tartej, jajkiem, cebulą, czosnkiem i przyprawami.
Wymieszałam, uformowałam kotlety, obtoczyłam w bułce tartej i usmażyłam.
W tym czasie gotowała się fasolka szparagowa, zielona, zaś na patelni prażyłam płatki migdałów.
Fasolkę podałam w zupełnie odmienny sposób, którego ktoś mnie kiedyś nauczył.
Otóż:
Fasolkę skrapiamy kremowym octem balsamicznym, posypujemy wyciśniętym czosnkiem i uprażonymi migdałami. Ma zupełnie odmiennym smak od tej dobrze nam znanej – serwowanej tradycyjnie ze smażoną bułką tartą.
Chciałam, żeby talerz wyglądał kolorowo, dlatego dorzuciłam kilka koktajlowych pomidorków.
Pyszne! Polecam






