Więcej...

    Fasolka szparagowa w nowej odsłonie

    Fasolka szparagowa właśnie pojawiła się w sklepach i na bazarach. Polecamy ją wyjątkowo, bo jest najbardziej bogata z warzyw w witaminę B. Zawiera też fosfor, potas (na jędrność skóry), magnez (antyrakowy, na włosy i urodę) i żelazo (anemia).

     

    Przepis na obiad poleca Kasia Krauss:

    Do fasolki zrobiłam ulubione przez wszystkich kotlety mielone, które podałam właśnie z fasolką szparagową i pomidorkami koktajlowymi (które jak chyba widzicie bardzo lubię, bo wykorzystuję je w większości swoich dań).

    Do kotletów użyłam mięsa wieprzowego z łopatki, wymieszałam je z odrobiną namoczonej bułki tartej, jajkiem, cebulą, czosnkiem i przyprawami.

    Wymieszałam, uformowałam kotlety, obtoczyłam w bułce tartej i usmażyłam.

    W tym czasie gotowała się fasolka szparagowa, zielona, zaś na patelni prażyłam płatki migdałów.

    Fasolkę podałam w zupełnie odmienny sposób, którego ktoś mnie kiedyś nauczył.

    Otóż:

    Fasolkę skrapiamy kremowym octem balsamicznym, posypujemy wyciśniętym czosnkiem i uprażonymi migdałami. Ma zupełnie odmiennym smak od tej dobrze nam znanej –  serwowanej tradycyjnie ze smażoną bułką tartą.

    Chciałam, żeby talerz wyglądał kolorowo, dlatego dorzuciłam kilka koktajlowych pomidorków.

    Pyszne! Polecam

    ZOSTAW ODPOWIEDŹ

    Proszę wpisać swój komentarz!

    Akceptuję Politykę prywatności / RODO i Regulamin serwisu

    Proszę podać swoje imię tutaj



    Inne w kategorii

    PARTNERZY