Kasza bulgur
Składniki
Kasza bulgur
Czerwona papryka
Zielona fasolka
Pieczarki
Pomidory
Cebula
Czosnek
Wykonanie
Na patelni rozgrzewamy olej z cebulą i czosnkiem.
Dodajemy kaszę bulgur.
Chwilę smażymy, podlewam wodą i dodajemy drobno pokrojoną czerwoną paprykę, zieloną fasolkę, potem pieczarki i pokrojone w kostkę obrane dwa pomidory.
Solimy, popieprzymy i dusimy do miękkości.
– Tak naprawdę to danie to był trochę tzw. przegląd lodówki. Kasze i ryże zawsze są u mnie w domu, a w lodówce, jak u każdego różne rzeczy bywają. Popatrzyłam co mam i co mogę z czym połączyć i takie oto pyszne danie wyszło – mówi autorka przepisu Kasia Krauss.
Smacznego!
Ciekawe jak na tę potrawę zareagują wasze kubki smakowe. Gotujcie i napiszcie do nas [email protected]
Przepis/zdjęcia: Kasia Krauss