Więcej...

    Kasza bulgur z warzywami

    Kasza  bulgur zawiera potas, wapń, magnez i sód. Jest bogata w błonnik, który obniża poziom "złego" cholesterolu. Wspomaga leczenie anemii, bo jest bogata w żelazo i kwas foliowy - składniki, które zapobiegają niedokrwistości. Poznaj przepis na kaszę bulgur  z warzywami.

    Kasza bulgur

    Składniki

    Kasza bulgur

    Czerwona papryka

    Zielona fasolka

    Pieczarki

    Pomidory

    Cebula

    Czosnek

    Wykonanie

    Na patelni rozgrzewamy olej z cebulą i czosnkiem.

    Dodajemy kaszę bulgur.

    Chwilę smażymy, podlewam wodą i dodajemy drobno pokrojoną czerwoną paprykę, zieloną fasolkę, potem pieczarki i pokrojone w kostkę obrane dwa pomidory.

    Solimy, popieprzymy i dusimy do miękkości.

    – Tak naprawdę to danie to był trochę tzw. przegląd lodówki. Kasze i ryże zawsze są u mnie w domu, a w lodówce, jak u każdego różne rzeczy bywają. Popatrzyłam co mam i co mogę z czym połączyć i takie oto pyszne danie wyszło – mówi autorka przepisu Kasia Krauss.

    Smacznego!

    Ciekawe jak na tę potrawę zareagują wasze kubki smakowe. Gotujcie i napiszcie do nas [email protected]

    Przepis/zdjęcia: Kasia Krauss

    ZOSTAW ODPOWIEDŹ

    Proszę wpisać swój komentarz!

    Akceptuję Politykę prywatności / RODO i Regulamin serwisu

    Proszę podać swoje imię tutaj



    Inne w kategorii

    PARTNERZY