Więcej...

    Szybki przepis na obiad – klopsiki

    Przepis na szybki obiad z klopsikami w roli główej.

     

    SKŁADNIKI

    Mięso mieszane wołowo – wieprzowe (ok.  1 kg.),

    2 jajka,

    1 dużą startą cebulę,

    sól,

    pieprz,

    trochę bułki tartej,

    trochę zimnej wody.

    PRZEPIS/WYKONANIE

    Mięso, jajka, cebulę solę i pieprze, a następnie wyrabiam rękami, bo jest to szybki i prosty sposób połączenia składników.

    W garnku gotuję bulion, formuję niewielkie kulki, które wrzucam partiami na gotującą się wodę. Jak wypłyną, wyjmuję i wrzucam kolejną partię.

    W osobnym garnku robię sos beszamelowy z koperkiem – roztapiam masło, dodaję odrobinę mąki, mleko, bulionu trochę, jak sos jest gotowy wrzucam koperek i na samym końcu dokładam klopsy, które  jeszcze przez chwilę duszą się w sosie.

    SMACZNEGO!

    Przepis/zdjęcie: Kasia Krauss

    ZOSTAW ODPOWIEDŹ

    Proszę wpisać swój komentarz!

    Akceptuję Politykę prywatności / RODO i Regulamin serwisu

    Proszę podać swoje imię tutaj



    Inne w kategorii

    PARTNERZY