SKŁADNIKI
Mięso mieszane wołowo – wieprzowe (ok. 1 kg.),
2 jajka,
1 dużą startą cebulę,
sól,
pieprz,
trochę bułki tartej,
trochę zimnej wody.
PRZEPIS/WYKONANIE
Mięso, jajka, cebulę solę i pieprze, a następnie wyrabiam rękami, bo jest to szybki i prosty sposób połączenia składników.
W garnku gotuję bulion, formuję niewielkie kulki, które wrzucam partiami na gotującą się wodę. Jak wypłyną, wyjmuję i wrzucam kolejną partię.
W osobnym garnku robię sos beszamelowy z koperkiem – roztapiam masło, dodaję odrobinę mąki, mleko, bulionu trochę, jak sos jest gotowy wrzucam koperek i na samym końcu dokładam klopsy, które jeszcze przez chwilę duszą się w sosie.
SMACZNEGO!
Przepis/zdjęcie: Kasia Krauss