Więcej...

    Zupa pomidorowa z fasolką

    Zupa idealna na tę porę roku – pożywna i zdrowa.

    Zupa pomidorowa z fasolką

    Składniki:

    – ok. 1 kg świeżych pomidorów

    – zmielone suszone pomidory – ok. 3 łyżek

    – fasolka drobna – ok. 30 dkg.

    – cebula

    – czosnek

    – świeża kolendra

    Wykonanie:

    Na masło wrzucamy czosnek i cebulę średnio pokrojoną

    Następnie dodajemy obrane ze skórki pomidory pokrojone w ósemki

    Potem dodajemy ok. 1,5 l wywaru warzywnego

    Dorzucamy fasolkę

    Dodajemy paprykę ostrą i trochę słodkiej, sól, pieprz a na samym końcu kolendrę.

    Uwaga! Fasolka musi być miękka, więc albo ją warto wcześniej namoczyć, albo dłużej gotować zupę.

    Zupa idealna na tę porę roku – pożywna i zdrowa.

    tekst/zdjęcia: Kasia Krauss

    ZOSTAW ODPOWIEDŹ

    Proszę wpisać swój komentarz!

    Akceptuję Politykę prywatności / RODO i Regulamin serwisu

    Proszę podać swoje imię tutaj



    Inne w kategorii

    PARTNERZY