Więcej...

    (Nie)winne wieczory Damosfery

    W Polsce spożywamy coraz więcej wina, ale czy zawsze wiemy, jakimi  kryteriami się  kierować, by wybrać to najlepsze? Czy wiemy jak wina powstają? Ile czasu potrzebują na leżakowanie? Dlaczego jedne są czerwone a inne białe? Jeśli nie, to powiem Wam, dlaczego warto brać udział w warsztatach, szczególnie tych prowadzonych przez Piotra.

    ***

    Piotr z Rosanką stworzyli niesamowite miejsce na mapie Warszawy – INWINO

    To miejsce, w którym znajdziecie ok.  900 gatunków wina i ponad 700 gatunków whisky. Są absolutnymi pasjonatami tychże trunków  i mają o nich olbrzymią wiedzę.

    By przybliżyć nam, zwykłym zjadaczom chleba tajemnice powstawania wina, organizują warsztaty. Tematy są różne, jak np. wina beczkowe i nie beczkowe, przegląd win czerwonych i wiele innych. Te warsztaty to nie tylko potężna dawka informacji o winie, ale również smaczki historyczne czy geograficzne. To również możliwość poznania nowych, ciekawych ludzi.

    Kolejne takie spotkanie odbędzie się już niebawem, bo 20 stycznia 2022r. Tu znajdziecie wszelkie szczegóły i informacje – degustacja win

    A teraz zapraszam Was do obejrzenia kilku zdjęć z poprzedniej pysznej degustacji wykonanych przez Pawła Sobipana.

    Piotr Pabiański w obiektywie Pawła Sobipana
    Wina porównuje Agnieszka Galska
    Marzena Jasińska zasłuchała się w winnej opowieści

    ZOSTAW ODPOWIEDŹ

    Proszę wpisać swój komentarz!

    Akceptuję Politykę prywatności / RODO i Regulamin serwisu

    Proszę podać swoje imię tutaj



    Inne w kategorii

    PARTNERZY