Więcej...

    Przepis na Ceviche z dorsza

    Ryba "gotowana" na zimno? Jak najbardziej! Poznaj Ceviche!Gotowanie odbywa się na różne sposoby. Można również "gotować" na zimno. Na czym to polega i o co chodzi?

    Ceviche z dorsza

    Gotowanie odbywa się na różne sposoby. Można również „gotować” na zimno. Na czym to polega i o co chodzi?

    Wystarczy ryba z mórz, typu dorsz, łosoś, tuńczyk czy okoń morski. Kroimy ją w kostkę i namaczamy w soku z limonki, ale może być też pomarańcza.

    Dodajemy również papryczkę chili – jeżeli nie chcemy, by była bardzo ostra, pozbywamy się pestek.

    Wstawiamy do lodówki na jakieś 2-3 godziny.

    Następnie dodajemy drobno pokrojonego pomidora obranego ze skórki, awokado, czerwoną cebulę, niewielką ilość posiekanej kolendry, by nie zabiła smaku.

    Na sam koniec solimy i pieprzymy.

    Uznałam, że podanie Ceviche w takich kielichach będzie właściwe dla tej przystawki 🙂

    Txt i zdjęcia: Katarzyna Krauss



    ZOSTAW ODPOWIEDŹ

    Proszę wpisać swój komentarz!

    Akceptuję Politykę prywatności / RODO i Regulamin serwisu

    Proszę podać swoje imię tutaj



    Inne w kategorii

    PARTNERZY