Więcej...

    Zupa z porów

    Por to niezwykle zdrowe warzywo: pomaga odtruwać organizm i ma bardzo mało kalorii. Za to ma  mnóstwo witaminy: C, A, E, B1, B2, PP. Poznajcie mój przepis na pyszną zupę z porów!

    Zupa z porów

    Składniki:

    – Ok. 60 dkg ziemniaków pokrojonych w średniej wielości kostki

    – 2 duże pory pokrojone w plastry

    – Wywar z warzyw

    – Kilka gałązek świeżego tymianku

    – Listki laurowe, ziele angielskie, pieprz, sól, mleko, śmietana i masło

    Wykonanie:

    W garnku gotuję włoszczyznę wraz z listkami laurowymi i zielem angielskim, a w tym czasie na maśle na patelni duszę pory z tymiankiem i ziemniakami.

    Następnie wyjmuję z garnka ugotowane warzywa, przekładam z patelni pory i kartofle i gotuję ok. 30 min. Doprawiam solą, pieprzem,  dolewam trochę mleka i śmietanę (wcześniej śmietanę zawsze rozrabiam w misce z zupą) i zupa gotowa.

    Zupa jest pożywna, rozgrzewająca i naprawdę smaczna.

    zdjęcia/przepis: Kasia Krauss

    ZOSTAW ODPOWIEDŹ

    Proszę wpisać swój komentarz!

    Akceptuję Politykę prywatności / RODO i Regulamin serwisu

    Proszę podać swoje imię tutaj



    Inne w kategorii

    PARTNERZY