Składniki:
• Filet z dorsza – około 500 gramów
• Brokuł – 1 sztuka
• Śmietanka 18% – około 300 ml
• Majonez – 2 łyżki
• Sól i pieprz
• Sok z połowy cytryny
Przygotowanie:
1. Włączam piekarnik, nagrzewam do 180 stopni, bez termoobiegu.
2. Fileta z dorsza kroję na mniejsze kawałki, skrapiam sokiem z cytryny, solę i pieprzę i układam w naczyniu żaroodpornym.
3. Brokuł dzielę na różyczki i układam pomiędzy kawałkami fileta.
4. W misce mieszam dokładnie śmietankę z majonezem, solę i pieprzę do smaku, dodaję resztę soku z cytryny.
5. Powstałym sosem zalewam rybę z brokułem.
6. Wstawiam do piekarnika i piekę około 40 minut.
Smacznego!



Super pomysł! Gotuję to dziś na obiad 🙂