Więcej...

    Przepis na koktajl ze świeżych owoców z papryczką

    Jak już pewnie wiecie, nie jestem fanką słodyczy, znacznie bardziej wolę rzeczy ostre, żeby nie powiedzieć pikantne. Dlatego tym razem robiąc koktajle ze świeżych owoców, postanowiłam dodać do nich odrobinę ostrej papryczki (nieważne jakiej, grunt, że ma być ostra).

     

    PRZEPIS:

    Do blendera wrzucam poziomki, dolewam jogurtu (może być kefir) i dodaję odrobinę (mniej więcej 1/3) papryczki. Można oczywiście więcej, kwestia gustu, ja jednak nie chcę zabić smaku poziomek, a jedynie podostrzyć ich smak. Nie dodaję nigdy cukru, uważam, że słodycz owoców jest wystarczająca.

    Podobnie można zrobić koktajl z malinami i zamiast papryczki dodać sporo mielonego pieprzu. Czarny pieprz daje zupełnie inny smak – inną ostrość.

    Zachęcam do eksperymentowania i picia tych pysznych koktajli.

    Zdjęcia/tekst: Kasia Krauss






    ZOSTAW ODPOWIEDŹ

    Proszę wpisać swój komentarz!

    Akceptuję Politykę prywatności / RODO i Regulamin serwisu

    Proszę podać swoje imię tutaj



    Inne w kategorii

    PARTNERZY