Wywar drobiowy
Jak zrobić wywar drobiowy zajrzyjcie tu: http://www.damosfera.com/Wywar-drobiowy/cat/12.html
Po jego rozmrożeniu dodałam namoczoną przez noc fasolę, pokrojoną cebulę, jedną marchewkę, pokrojonych kilka kartofli, dużo majeranku a ponieważ nie dodawałam żadnych mięs (wywar jest przecież drobiowy) typu wędzone żeberka itp., dodałam więc paprykę słodką wędzoną i paprykę ostrą wędzoną. Dolałam wodę. Na sam koniec posoliłam, dodałam trochę czarnego pieprzu.
Zupa wyszła niezwykle smaczna a co ważne szybka w przygotowaniu dzięki wywarowi, który czekał w zamrażalniku.
Pamiętajcie, że taki wywar podzielony na kilka pojemników i zamrożony pozwala na przygotowanie szybkiego obiadu.
Przepis, wykonanie i zdjęcia: Kasia Krauss