Więcej...

    Fasolowa na wywarze

    Pamiętacie wywar drobiowy gotowany kilka godzin? Wykorzystałam go teraz do pysznej, aromatycznej fasolowej.

    Wywar drobiowy

    Jak zrobić wywar drobiowy zajrzyjcie tu: http://www.damosfera.com/Wywar-drobiowy/cat/12.html

    Po jego rozmrożeniu dodałam namoczoną przez noc fasolę, pokrojoną cebulę, jedną marchewkę, pokrojonych kilka kartofli, dużo majeranku a ponieważ nie dodawałam żadnych mięs (wywar jest przecież drobiowy) typu wędzone żeberka itp., dodałam więc paprykę słodką wędzoną i paprykę ostrą wędzoną. Dolałam wodę. Na sam koniec posoliłam, dodałam trochę czarnego pieprzu.

    Zupa wyszła niezwykle smaczna a co ważne szybka w przygotowaniu dzięki wywarowi, który czekał w zamrażalniku.

    Pamiętajcie, że taki wywar podzielony na kilka pojemników i zamrożony pozwala na przygotowanie szybkiego obiadu.

    Przepis, wykonanie i zdjęcia: Kasia Krauss

    ZOSTAW ODPOWIEDŹ

    Proszę wpisać swój komentarz!

    Akceptuję Politykę prywatności / RODO i Regulamin serwisu

    Proszę podać swoje imię tutaj



    Inne w kategorii

    PARTNERZY