Rozdrabniacze – szybkie, sprawne i dokładne
Oczywiście, że można kroić różnorakie produkty nożem, trzeć na tarce lub po staropolsku rozbijać w moździerzu, ale po co, skoro są rozdrabniacze? Te niepozornie wyglądające urządzenia (https://www.eldom.eu/sklep/kategoria/rozdrabniacze) wykonają pracę szybciej i dokładniej, przy minimum wysiłku z naszej strony.
Rozdrabniacz to urządzenie o prostej konstrukcji, które bardzo łatwo utrzymać w czystości. Wystarczy wypiąć końcówkę rozdrabniającą i umyć ją.
Regulacja prędkości obrotów pozwala zdecydować o stopniu rozdrobnienia produktu. Tryb pulsacyjny można potraktować jako bonus. Dzięki niemu szybko zmienimy śmietanę w krem. A jeśli będziemy rozdrabniać odpowiednio długo, uzyskamy efekt zblendowania. Tak zmienimy zupę w krem, owoce w smoothie, bazylię z orzechami w pesto.
Rozdrabniacz https://www.eldom.eu/produkt/rozdrabniacz-bl210-swit zajmuje niewiele miejsca i na pewno zmieści się nawet w niewielkiej kuchni. Pobiera bardzo mało prądu i na pewno nie odczujemy wzrostu rachunków za prąd.
Spieniacz do mleka – dla fanów cappuccino i nie tylko
To niewielkie urządzenie jest niezastąpione w kuchni każdego smakosza kawy z pianką. Co prawda szczęśliwi posiadacze ekspresów nie muszą kupować osobnych urządzeń do spieniania mleka, ale umówmy się – ekspres nie należy do tanich urządzeń, trzeba mieć na niego trochę pieniędzy i miejsca w kuchni. Sporo osób parzy kawę w tradycyjny sposób lub raczy się rozpuszczalną. Dzięki spieniaczowi do mleka oni także mogą rozkoszować się smakiem kawy z pianką.
Spieniacz dzięki dzbankowi z powłoką antyadhezyjną pozwala na bezpieczne podgrzewanie mleka, nic tu nie ma prawa się przypalić. Jest jeszcze jedna opcja – spienianie na zimno. To propozycja dla osób, które lubią kawę mrożoną lub latte w chłodniejszej wersji. Z zimną pianką można zrobić także cappuccino.
Spieniacz do mleka dzięki estetycznemu wyglądowi może być ozdobą każdej kuchni. Zajmuje niewiele miejsca i pobiera mało prądu. Można go używać równolegle z kawiarką.
Kawiarka – bo dobra kawa, to kawa po włosku
Kawiarka to atrybut każdej włoskiej pani domu. Wbrew pozorom bowiem Włosi nie robią kawy w ekspresie. W domach używa się właśnie kawiarek.
Czym jest kawiarka? To urządzenie o dość prostej konstrukcji, niegdyś stawiane na gorących fajerkach, dziś podłączane do prądu. Pod wpływem temperatury i wytwarzanego ciśnienia woda jest przenoszona z dolnego pojemnika do górnego, przy okazji „przechodząc” przez kawę i parząc wyśmienity napój.
Kawę z kawiarki można porównać z espresso, jednak najczęściej jest traktowana jako baza. Nadaje się do zrobienia latte, cappuccino, mokki, czy kawy mrożonej.
Kawiarka jest mała, lekka, pobiera niewiele prądu i można ją zabrać ze sobą praktycznie wszędzie. To najważniejsze zalety i powody, dla których nierzadko wygrywa z wielofunkcyjnym ekspresem do kawy.
Materiał partnera.
Więcej o domu znajdziecie tutaj.